2016. január 3.

Bai Béláné, Melitta vagyok, 45 éves, 25 éve házasságban élek, 2 egyetemista gyermekem van (orvosi és műszaki egyetem).
Szabadidőmben sokat sportolok, kirándulásokat szervezek, állandóan igyekszem mozgásban és jó társaságban lenni.
Érdeklődöm a természetes gyógymódok és életmód iránt.
A környezetemben rászorulókon mindig a legjobb tudásom szerint segítek.
A szociális ágazat iránti érzékenységet az anyatejjel szívtam magamba. Édesanyám 40 évig dolgozott ápolást-gondozást nyújtó fogyatékosokat ellátó intézményben, és alapító tagja volt a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének. 

Már gyermekkoromtól ismerem a közeget, ami mára az életem része.
Képesített postaüzemi forgalomellátóként érettségiztem, és rövid szakmai pályafutás után 1989-ben a Bonyhádi Szakosított Szociális Otthonban helyezkedtem el adminisztrátorként. Később a munkaköröm többször változott; ápoló, költőpénzkezelő lettem, és végül megtaláltam hivatásomat a mozgásterápiában.
Folyamatosan képezem magam a változó igények szerint, vagy az egyéni érdeklődésem miatt.
Szakszervezeti munkában 6 évig vettem részt titkárként az Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetében 2015 februárjáig, 1 évig a Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozatában tevékenykedtem.
2015. január 22.-e óta alapító tagként a SZÁD elnökségi tagja vagyok.
Helyzetemből adódóan és az aktuális politikát tekintve én elsősorban az egyéni és kiscsoportos érdekvédelemre helyezem a hangsúlyt, hogy szűkebb környezetemben tudjak segíteni a kollégákon.
Az országos problémák megoldására mindenképpen többrétű, sokféle szociális területről érkező, különböző látókörű és képességű kollégák összefogására van szükség.Tudom, hogy képesek vagyunk problémákat megoldani, és nagy dolgokat végrehajtani; ha mindenki képességeit és erősségeit felhasználva részt vesz a munkában.