Partner-szervezetek

C.O.Z.Z

 A COZZ egy kelet-európai szakszervezeti szervező központ, amely Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon segíti helyi szakszervezetek munkáját. Fő tevékenységük az ún. szervező módszertan (organizing) meghonosítása, szakszervezeti tisztségviselők és aktivisták képzése, valamint munkahelyi és ágazati szintű szakszervezeti kampányok lebonyolítása. Sok más ágazat mellett a szociális szektor szervezésében is részt vesznek a régióban, ez a munka Magyarországon a SZÁD-dal partnerségben zajlik. 

 

Utcáról Lakásba Egyesület

Az Utcáról Lakásba Egyesület hajléktalanságot megtapasztalt és lakhatási szegénységben élő emberek számára teremt otthonokat immár tíz éve. Mivel a lakhatási válság egyre szélesebb rétegeket érint, beleértve a szociális szférában dolgozó emberek jelentős részét, az ULE 2021 nyarán írásos együttműködést kötött a SZÁD-dal. Ennek keretében a SZÁD tagjai pályázat útján juthatnak olyan megfizethető és biztonságos lakásokhoz, amelyeket a magántulajdonosok az Egyesület kezelésébe adnak. Az első ilyen szolgálati lakásügynökségi lakásba 2021 nyarán költözött be az első SZÁD tag és családja. A SZÁD tagjai részére kiadott lakások száma azóta 10-re nőtt. A Szolgálati Lakásügynökség Program fejlesztését az ULE-val együttműködésben a Közös Értékeink Program is támogatja.

Közelítő Egyesület

A Közelítő Egyesület az élelmiszerforgalmazás területén szervez rövid ellátási láncokat, vagyis közvetlenül köti össze a termelőket a vásárlókkal. Az Egyesület működteti a Pécsi Kosárközösséget, ahol heti egy átadónapon 40-50 helyi ős- és kistermelő zöldségei és terményei kerülnek 200 családhoz. A helyi kezdeményezés mellett a szervezet egy szolidáris élelmiszerrendszert is fejleszt, amelyben a hazai közepes méretű termelőket köti össze a szociális ágazatban dolgozókkal (jelenleg a BMSZKI intézményeiben), akik a munkahelyükre kapják a megrendelt zöldségeket és más terményeket.

SZMME

Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SZMME)

Egyesületünk 1988-ban jött létre. Célunk a szociális munka, mint egységes és közös elvekre épülő szakterület, önálló szakma megteremtése, korszerű szakmai alternatívák kialakításával és érvényesítésével.Célkitűzésünk az e területen tevékenykedők összefogása, a területen dolgozók és ezen keresztül a szolgáltatást igénybe vevők szakmai tevékenységével kapcsolatos érdekeinek védelme és segíteni az ügyfelek érdekvédelmét.  Évek óta a SZÁD-dal közös szervezésben kerül megrendezésre a Szociális munka Napi Konferencia.

SZEF

A SZEF, mint akciószövetség jött létre 1990-ben, később konföderációvá alakult. Tevékenysége a közszférában foglalkoztatott minden ágazatra kiterjed. A közoktatásban, az egészségügyi és szociális ellátásban, a közgyűjteményekben, a kultúrális és művészeti intézményekben alkalmazottak, az állami és önkormányzati közigazgatásban dolgozók munkavállalói érdekképviseleteit tömörítő szervezete. Részt vesz az országos érdekegyeztető fórumokon, nemzetközi szakszervezeti mozgalmakkal tart kapcsolatot, valamint biztosít az ágazatok közötti közös együttműködésre. a törekvésnek a sikerét olyan jelentős eredmények jelzik, mint a közszolgálati életpályát szabályozó törvények megszületése (1992), a közszolgálatban dolgozók kereseti viszonyainak jelentős javítása (2001–2002).  A SZEF ma is határozottan fellép az átgondolatlan, megalapozatlan közszolgálati létszámcsökkentések, a közszolgáltatások egyes területeinek kiszervezése ellen, a közszolgálatból kikerülők sorsának méltányos kezeléséért. A tagszakszervezetek vezető tisztségviselői adják a legnagyobb segítséget a működéshez. SZÁD a SZEF tagja.

 

Telefon

06 70 410 3294

Adószám

18727906-1-13

KÖVESS MINKET

Email

szad.erdekvedelem@
gmail.com

Cím

2011 Budakalász,
Magyar utca 52.

Bankszámlaszám

Gránit Bank
12100011-17811802