2020. november 12.

A Szociális Munka Napja van ma.

Sok szeretettel köszöntök minden egyes kollégát, e jeles nap alkalmából! Azokat is, akik jól megérdemelten pihenéssel töltik a mai napot, és azokat is, akik ma is, mint minden egyes nap dolgoznak. A mi szakmánk, hivatásunk ugyanis megköveteli azt, hogy az ellátottak, ügyfelek érdekében ne legyen különbség a hétköznapok és az ünnepnapok között. Ezt választottuk, tudtuk.

Ezzel együtt azt is tudjuk, hogy óriási energiát fektet minden egyes kollégánk abba, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a segítségre, támogatásra szorulóknak. Nem helyettesíti a mi köszöntésünk az állam elismerését, legyen az erkölcsi vagy anyagi természetű, de mindenképpen köszönjük nektek, hogy jelen körülmények közepette is ott álltok a helyeteken! 2020-ban nem csak ez az egy nap a miénk. Márciustól napjainkig olyan körülmények között kell helyt állnunk, – és tesszük is- amire kevés példát tudunk mutatni az Európai unión belül. A Covid19 járvánnyal összefüggő krízishelyzetek kezelését, megoldását a főként a nagyon veszélyeztetett bentlakásos intézményekben a munkavállalók viszik el a hátukon, sokszor minimális segítséggel, késve érkező rendeletekkel, minimális, vagy nem megfelelő védőfelszerelésekkel. Köszönjük nektek! Természetesen minden szakterület dolgozóit érinti a járványhelyzet, köszönjük a helytállást! Köszönjük a kreatív, innovatív ötleteiteket is, mellyel a napi munkavégzést segítő megoldásokat találtatok a krízishelyzetben.

Mi, akik nem csak szociális szakemberek, hanem érdekvédelmi szervezetekben dolgozók is vagyunk, azt tudjuk ígérni, hogy továbbra is mindent megteszünk azért, hogy mind a kormányzat, mind a közvélemény értesüljön arról, hogy milyen áldozatos, és hősies munkát végzünk! Ehhez azonban Ti is kelletek. A bátorságotok, az aktivitásotok. Ha nem féltek a Covidtól, akkor ne féljetek kiállni magatokért, és egymásért sem! A mi hivatásunk erről is kell, hogy szóljon.